Nyår 2013

Så kommer äntligen inlägget från nyår;)
Vi va lite osäkra på om vi överhuvudtaget kunde hålla nyårsafton men vi sa att om vi hann med att få ett fungerande kök innan vi åkte till Sverige för att hålla jul så skulle vi ha en nyårsfest.
Till slut blev det ett fungerande kök och vi höll nyårsmiddag/fest för13 st, 6 tjejer och 7 killar.
Killarna skulle göra all mat men jag fick ta över och göra desserten men annars kunde jag slappna av och bara koncentrera mig om att mingla runt medans killarna slavade i köket.
Hade dock lite svårt att släppa kontrollen, jag vill gärna ha med ett finger i allt så jag vet vad som händer.
 
Kl 15 kom Sofie och Nt så vi fick lite hjälp med diverse saker och 16 kom kökspersonalen ;)
18.00 började gästerna anlända och nyårsafton va fullt igång med välkomstdrink, snittar och snacks innan maten serverades 19.30.
 
Förrätt;
Baconlindad sparris
Portabellosvamp med tomat och parmesan sås
Bröd med rökt lax
 
 
Huvudrätt;
Oxstek med asparges potatis, svampsås och brocolli- och bacon sallad.
 
 
Dessert;
Daimkladdkaka med vaniljglass och hallonsås
 
Fick tyvärr ingen bild av desserten, den glömdes bort lite där på slutet;)
Resten av kvällen satt vi bara och minglade och hade trevligt fram till det va dags för tolvslaget.
I Danmark har dom en tradition att man ska hoppa in det nya året så alla ska upp på stolar, soffor eller liknande för att hoppa ner på golvet när klockan slår 00.00.
Lite weird men så är det i Danmark ;)
Efter vi hade skålat gick vi ut och tittade på fyrverkerierna ute på Amagerbrogade tills det blev för kallt , då gick vi in och fortsatte festen.
Kl 04 gick dom sista gästerna och då höll jag på att somna ståendes ;)
Tack jätte mkt till alla som va med och jag hoppas att detta kan bli en ny tradition.
Skål
 
 

Kommentera här: